SML Rider Academy


Moottoripyörä-messujen yhteydessä, julkaistiin tieto Moottoriliiton uudesta Rider Academysta, jonka tarkoitus on auttaa Suomalaisia menestymään jatkossakin kansainvälisellä tasolla.

Academyn kokoonpanosta löytyy myös Turun Moottorikerhon kolme nuorta kuljettajaa, Niko Lehtiranta ja Rasmus Rosnell Road Racingin puolelta, sekä Verneri Aaltonen Motocrossista. Kaikki kuljettajat nimeävät lempiruuakseen urheilijoille sopivasti pastaruuan, eli Rasmuksen ja Vernerin lempiherkku on Pasta Bolognese ja Nikolla makaronilaatikko perinteisempänä vaihtoehtona. Mitä muuta poikien ajatuksissa ja suunnitelmissa on Academyyn valinnan jälkeen:

 

Mikä on tulevan kauden luokkasi ja minkälaisia kisoja tulevana kautena on suunnitelmissa ajaa?

 

Niko:Kauden 2018 pääsarjana tulee olemaan Espanjan mestaruussarja RFME ja luokkana PreMoto3.

Lisäksi ajetaan Suomessa Moriwaki Cup luokkaa. Molemmissa ajetaan 250-kuutioisella 4-tahti pyörällä. 

Rasmus:Minulla luokan vaihto edessä ja samalla tuleekin siten kaksi uutta luokkaa ja uusi kalusto. Ajetaan tulevalla kaudella Espanjan mestaruussarjassa PreMoto3 -luokkaa sekä Suomessa Fin Moriwaki Cup.

Molemmissa kalusto 250cc ja nimensä mukaisesti hieman virallista Moto3 -pyörää kesympiä laitteita.

Innolla odottelen ensimmäisiä testejä maaliskuun alussa Valenciassa, että pääsen koittamaan miltä uusi peli tuntuu.

Verneri: Mä ajan ensi kaudella C/A-luokkaa ja treenaan 250 kuutioisella.

 

Luuletko, että harjoittelumääräsi tulee kasvamaan Academyn myötä ja odotatko hyviä vinkkejä kokeneemmilta kuskeilta?

 

Niko: Harjoittelumäärät tulevat lisääntymään Academyn myötä. Odotan lisää vinkkejä ja neuvoja kokeneemmilta kuskeilta. 

Jo parina aiempana kautena on hyviä neuvoja saatu Suomen moottoriliiton valmennusryhmässä, jossa

Kari Vehniäinen on ollut valmentajana. 

 

Rasmus: No, tuskin ne mihinkään lisääntyy. On tässä tosissaan treenattu koko ajan, mutta josko sieltä saataisiin jotain vinkkejä treenin laatuun tai jotain. Onhan ne kaikki kuskit ennestään tuttuja, joten aina on jotain juttuja heitelty keskenään. Vähän ehkä yhdessäolo lisääntyy entisestään kaikkien kanssa ja varsinkin Lennin ja Nikon kanssa, kun ajetaan tallikavereina Espanjassa.

 

Verneri: Uskon, että treeni lisääntyy Academyn kautta ja vinkkejä odotan kokeneemmilta kuljettajilta.

 

Kyseessä on useamman vuoden projekti, mitkä asiat ovat toiveena ja tavoitteena lähitulevaisuudessa?

 

Niko: Tavoitteena lähitulevaisuudessa on ajaa yhä enemmän Euroopan radoilla, sekä kehittyä kuljettajana. Academyltä toivotaan taustatukea tämän projektin onnistumiseen. 

 

Rasmus: Toive olisi saada tämän myötä oma tekeminen tasaiseksi ja varmaksi, jotta kehitykselle tulee tukeva pohja. Tavoitteena hyvät sijoitukset PreMoto3 -sarjassa ja paikan vakiinnuttaminen kärki kymmenikköön parissa vuodessa.

 

Verneri: Toiveeni on tänä kautena voittaan Suomenmestaruus C/A-luokassa. 

Kuka on esikuvasi:

 

Niko: Esikuvia on monia, esimerkiksi Valentino Rossi.

 

Rasmus: Valentino Rossi

 

Verneri: Esikuvani on Ken Roczen ja Jeffrey Herlings

 

Isot onnittelut kaikille valinnasta kovaan joukkoon, onnea tulevaan kauteen, sekä menestystä pitkälle tulevaisuuteen.

 

Linkki uutiseen: https://www.moottoriurheilu.tv/moottoriliitto-haluaa-pitaa-suomen-maailman-menestyneimpana-moottoripyoraurheilumaana-rider-academy-lanseerattiin-tanaan/

 

Motocrossin ajoviikonloppu tytöille ja naisille sisäradoilla maaliskuussa

 

Turussa ja Raisiossa järjestetään tytöille ja naisille suunnattu ajoviikonloppu motocrossin sisäradoilla 10.-11. maaliskuuta. Tapahtuma sisältää niin lajiin tutustumismahdollisuuden opastetusti lainapyörillä ja -varusteilla kuin vapaata ajoa lainapyörillä ja omalla kalustolla.

 

Offroad NaisDays -tapahtuma käynnistyy lauantaina 10.3. kello 14, jolloin Turun Moottorikerhon TMK Tietokeskus-Center -halliradalla (Artukaistentie 9, Turku) annetaan teoriaopastusta ajamiseen. Näin ollen myös kaikki ensikertalaiset ovat erittäin tervetulleita kokeilemaan offroad-moottoripyöräilyä.

 

TMK Tietokeskus-Center on varattu lajiin tutustumista varten kello 15-18. Ajettavissa on usean eri pyörämerkin mallistoa (motocross, enduro, trial) ja tarjolla on pyöriä niin pienille lapsille, nuorille kuin aikuisille.

 

Myös ajovarusteita on lainattavissa, mutta järjestäjät toivovat kaikkia kokeilijoita pukeutumaan vaatteisiin, jotka voivat likaantua ja kulua. Suositeltavaa on lisäksi ottaa mukaan tukevat kengät / saappaat sekä hanskat.

 

On myös hyvä varautua siihen, että Turun sisäradan hallin lämpötila on sama kuin ulkona. Samassa yhteydessä on Turun Moottorikerhon lämmin kerhotila.

 

Paikalle voi tulla oman aikataulunsa mukaisesti, mutta ensikertalaisten toivotaan olevan paikalla jo kello 14 alkavassa opastuksessa.

 

Ajokokeilu on maksuton.

 

Alaikäisellä pitää olla huoltaja paikalla.

 

Ajokokeilun jälkeen hallirata on kaikkien tyttö- ja naiskuljettajien vapaassa käytössä veloituksetta kello 18 eteenpäin. Ajaa voi omalla offroad-pyörällä tai koeajolaitteilla.

 

Vapaa ajo jatkuu sunnuntaina 11.3. kello 9-13, jolloin Turun Seudun Moottoriurheilijoiden TSMU Extreme Areena -sisärata (Puhdistamonnousu, Raisio) on varattu tyttö- ja naiskuljettajien käyttöön. Rata sijaitsee maan alla, ja rata-alueella on aina muutama plus-aste ulkolämpötilasta riippumatta.

 

Ajaa voi omalla tai koeajopyörillä, joissa tarjolla on myös sähköpyöriä.

 

Sunnuntaina ratamaksu on 10 euroa.

 

Ajon päätteeksi voi siirtyä Turun Seudun Moottoriurheilijoiden kerhotilaan Tusmulaan (Salvumiehenkatu 4, Turku), missä on varattu tapahtumaan osallistuville suihku ja sauna kello 13 alkaen.

 

Ajamaan voi tulla kumpanakin päivänä tai vain toisena. Radat sekä Tusmula sijaitsevat vain muutaman kilometrin päässä toisistaan.

 

Turun Moottorikerhon TMK Tietokeskus-Centerissä on pukeutumis- ja oleskelutilaa, keittiö ruoanlaittoa varten, wc- ja peseytymistilat. Tiloissa on myös mahdollista yöpyä veloituksetta ”lattiamajoituksella”, eli omat patjat ja petivehkeet mukaan.

 

Myös Turun Seudun Moottoriurheilijoiden Tusmula on käytettävissä vastaavasti kuin TMK:n kerhotila. Tusmulassa on lisäksi pyörien lämmin huoltotila.

 

Ennakkoilmoittautuminen on suotavaa, jotta järjestäjät osaavat varautua ajajamäärään sekä yöpymisiin.

 

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Turun Moottorikerhon ja Turun Seudun Moottoriurheilijoiden sekä alan kauppiaiden ja maahantuojien kanssa.

Tapahtuman Facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/202358863675865/

 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

 

Offroad NaisDays

 

Mika Vuori

p. 044 503 9229

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Marko Vihriä

p. 044 302 3166

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Turun Moottorikerho ry

TMK Tietokeskus-Center

Artukaistentie 9, Turku (alueella useita kaarihalleja ja radan halli sijaitsee ”kulman takana”, opasteet paikalle)

www.turunmoottorikerho.fi

www.facebook.com/Turunmoottorikerho.fi

www.turunmoottorikerho.fi/halli

 

Turun Seudun Moottoriurheilijat ry

TSMU Extreme Areena

Puhdistamonnousu, Raisio (entinen jätevedenpuhdistamo maan alla, opasteet paikalle)

Tusmula-kerhotila Salvumiehenkatu 4, Turku

www.tsmu.fi

www.facebook.com/TurunSeudunMoottoriurheilijat

www.tsmu.fi/ajopaikat/extreme-areena

www.facebook.com/tsmuextremeareena

 

 

Perjantaina 5.1.2018 järjestettiin Lahden Sibeliustalolla SML GAALA 2017. Tilaisuudessa palkittiin kaikkien Suomen moottoriliiton alaisten lajien viime vuoden MM-, EM-, PM-, SM- ja Suomen Cup -luokkien kolme parasta kuljettajaa.

Turun moottorikerhon kuljettajat ovat viime vuonna tehneet hienoa tulosta. Cross Countryn SM-kultamitalin tilaisuudessa kävi pokkaamassa Miro Lehto, joka palautti suorituksillaan Turun moottorikerhon SM-kultakantaan pitkän tauon jälkeen. Isot onnittelut Mirolle vielä kerran tinkimättömästä työstä sekä mahtavasta henkilökohtaisesta saavutuksesta.

Lisäksi Turun moottorikerhon veteraanikuljettajat Jari Lehto ja Miska Aaltonen palkittiin tilaisuudessa heille kuuluvin Suomen Cup -mitalein. Jari Lehto sijoittui omassa MXV55-luokassa tasaisilla suorituksillaan kolmanneksi ja toi mukanaan tilaisuudesta pronssimitalin. Miska Aaltonen puolestaan dominoi MXV45-luokkaa voittaen kaikki kauden aikana ajetut erät. Miska ei tilaisuuteen itse henkilökohtaisesti osallistunut sillä hän harjoittelee poikansa Vernerin kanssa jo ensi kautta varten Espanjan lämmössä. Onnittelut sekä Jarille että Miskalle loistavista suorituksista!

SML Gaala 2017

Kuvassa Lehdot, Jari ja Miro Lahden Sibeliustalolla.